Prenovljena dnevna soba

Vsake toliko človek potrebuje določene spremembe, kajti živeti vedno isto, ni ravno zabavno, bi lahko rekli. Tako sem sam začutil, da je čas, da se pri nas doma prenovi dnevna soba. Ne bom rekel, da je bila nujno potrebna prenove, ampak sem začutil, da se v njej ne počutim več dobro. 

To pa je bilo zame dovolj, da sem odreagiral. Ko sem povedal ženi, da bi bilo lepo, če bi renovirala dnevno sobo, je tudi ona bila navdušena. Problem pa je nastal, ker sem sam točno vedel, kako želim, da izgleda nova dnevna soba, nisem pa vedel, ali bo ženi to všeč. 

Ko je žena začela govoriti o svojih željah, me je bilo prav strah, da je njen okus čisto drugačen, kot pa ga imam jaz. Tiho sem jo poslušal, kajti zdelo se mi je prav, da tudi ona pove svoje mnenje. Kako srečen sem bil, ko sem slišal, da so ji všeč iste stvari kot meni. 

Rezervirala sva si dan, ko sva šla v trgovino in izbirala pohištvo za dnevno sobo. To sva oba resnično potrebovala, tako lepo se že dolgo nisva imela in prav lepo mi je bilo videti, ker sva se razumela. Všeč so nama bile iste stvari, skupaj sva tako izbrala regale, omare, sedežno in mizo. Komaj sem čakal, da bova imela novo dnevno sobo. 

Ko sva vse prenovila in sva se prvič usedla v novo dnevno sobo, se nama je za trenutek zdelo, kot da sva nekje drugje. Nova energija nama je prinesla nov zagon in več veselja in zadovoljstva v hiši.