Keramika za zahtevne kupce

Moj prijatelj pravkar opremlja stanovanje, ki mu ga je zapustila babica in v katerega se bo preselil s punco. Čaka ga renovacija vseh prostorov, največ dela pa bo imel s staro kopalnico, katere keramika je že tako stara, da enostavno nima druge možnosti, kot jo zamenjati v celoti. Težava pa je tudi v tem, da imata oba z dekletom kar precej izpiljen okus za te zadeve in si že od samega začetka belita glavo s tem, kako bi morala izgledati kopalnica.

Po tem, kar mi pripovedujeta, imam občutek, kot da bosta v kopalnico vložila petdeset tisoč evrov. Seveda malo pretiravam, ampak njune ideje so na ravni najboljšega hotela na svetu. Punca želi imeti banjo na sredini kopalnice, kar je tehnično zelo težko izvesti. A tudi on se ne da: prijatelj želi, da bi namesto enega bila dva umivalnika, na poti do njiju pa bi se morali povzpeti še na stopničko. »Pa ne bo v kopalnici zmanjkalo prostora za vse to?« sem začudeno vprašal prijatelja.

Odvrnil je, da bosta najela arhitekta posebej za kopalnico. »Super, še stroški za arhitekta,« sem si mislil. Ta naj bi jima svetoval, kako čim bolje opremiti kopalnico in katera keramika bi se vanjo najbolje podala. Mimogrede sem vprašal, od kod bosta nabavila keramiko. Pomiril sem se, ko sem izvedel, da jo bosta izbrala in naročila v bližnji trgovini s keramiko, ki je specializirana za opremljanje toaletnih prostorov. S to trgovino imam namreč same dobre izkušnje. Keramika v njej je res vrhunske kvalitete, prodajalci so ustrežljivi, cene pa so kar dostopne.

Povedal sem mu, da je bila tudi keramika za mojo kopalnico kupljena ravno v tej trgovini in to pred desetimi leti. »Poglej, kako dobro se drži,« sem mu pokazal slike na telefonu. Strinjal se je in navdušen komaj čakal, da se s punco dogovorita, kdaj bosta obiskala salon.