Stanovanje brez klimatske naprave na obali je prava nočna mora

Dobro bi bilo, da bi me kdo opozoril na to, ko sem iskala stanovanje. Saj sem vedela, da je vroče, ampak nisem si pa mislila, da toliko. Edina dobra stvar v tem je, da sem še ob šestih pokonci, ker je takrat edina ura zjutraj še, ko imam lahko eno uro hladne temperature, preden se začne neznosna vročina. Morda malce pretiravam. To se začne ob enajstih. Je pa res tam do okoli sedme ure zjutraj prijetno svež zrak, po tem se pa začne segrevati.

Stanovanje brez klimatske naprave na obali je prava nočna mora

Vseeno pa ne vem, ali bom to prvo poletje zdržala brez klimatske naprave na obali, zato sem že kar danes klicala lastnika, če je morda kaj razmišljal v tej smeri, da bi se v tem stanovanju namestila klima, ker mi je malce prevroče, pa komaj junij je. Ko sem mu to povedala, se je seveda začel smejati na račun tega, da prihajam iz Gorenjske, ter pripomnil, da obala ni primerna za Eskime. Seveda je to vse mišljeno v simpatični šali, ki se ji vedno smejim. Nisem užaljena zaradi takšnih stvari, ker je to dejstvo, da nisem navajena takšnih temperatur, saj jih tam, kjer sem bila prej, ni bilo nikoli. Oziroma so bile, ko je bil vročinski val. Ko sem pomislila na vročinski val, me je, kar stisnilo pri srcu, ker si nisem znala predstavljati, kaj bo takrat.

Lastnik mi je na srečo obljubil prenosno klimo, ki jo ima doma in je ne potrebuje več. Tako, da za silo bo. Ne vem pa, ali bi se spuščal v namestitev klimatske naprave, preden bi bila fasada obnovljena. Nekaj se dogovarjajo o tem, da bi letos naredili obnovo fasade, kar bi bilo vrhunsko. Potem bo pa razmisli, kaj bi naredil glede klimatske naprave, ali jo bo namestil ali ne. Upam, da jo bo.