Zobna protetika me je povrnila lep nasmeh

Zobna protetika me je povrnila lep nasmeh

Nekaj časa nazaj sem se pri igri košarke, oziroma pri rekreaciji, srečal s težavo, oziroma poškodbo. Tukaj pa sem dobil zelo močen udarec v mojo čeljust, kar pa se je zgodilo pri prodiranju na koš, ter me je branilec s komolcem zadel v čeljust. Takrat pa sem dobil zelo hudo poškodbo, saj mi je zob popolnoma počil, ter se razpolovil. Tega pa sem se res zelo ustrašil, kajti skrbelo me je, da se tega ne bo dalo tako zlahka popraviti.

Sicer pa nekih bolečin nisem imel ,razen od samega udarca, vendar pa sem vedel, da bom potreboval popravilo tega zoba, kajti moj nasmeh je sedaj praktično izginil, saj mi je počil sprednji zob, tako da moj nasmeh ni bil več lep.

Tako pa sem se odpravil do zdravnika, kateri pa me je preusmeril naprej, kajti potrebna je bila zobna protetika, katera pa bi mi lahko ponudila nov zob. Za to pa sem se tudi odločil, oziroma sem se strinjal ,kajti druge rešitve kot zobna protetika, ni bilo. Najprej pa mi je zdravnik odstranil del zoba, ki mi je še ostal, ter mi na njegovo mesto vstavil zobno krono. V to krono pa se je nato lahko namestil, oziroma pritrdil nov umeten zob. 

Tako pa mi je ta zobna protetika nato res povrnila moj nasmeh, ter sem se sedaj lahko spet normalno smejal in pa tudi jedel, kajti grizenje je bilo prej kar precej oteženo. Zato pa sem zelo vesel, da se je ta problem lahko relativno hitro razrešil, kajti na začetku me je to precej skrbelo. Prav tako pa je bil poseg tudi čisto neboleč, kar pa je bila druga stvar, ki me je tudi zelo skrbela, saj me je takšnih bolečin, povezanih z zobmi, že od otroštva zelo strah. Zato pa se je res vse izšlo zelo dobro, ter sem hitro razrešil to težavo.