Po približno mesecu dni uvajanja, so kvalitetni vitamini v zadostni meri vpeljani v mojo prehrano

Odločila sem se, da bom naredila daljšo dieto, kjer bodo sami kvalitetni vitamini, saj se mi zdi, da je moja hrana zelo prazna. Vem, da bi morala bolj paziti na vnos sadja in zelenjave, ampak mi kar nekako ne uspeva. Vedno se sklicujem na vse obveznosti, ki jih imam, ampak vem tudi, da bi se morala tudi sama bolj disciplinirati.

Ker je vsaka takšna sprememba lahko kar težavna, sem se odločila, da bom najprej spremenila zajtrk, nato večerjo in nato kosilo. Ker mi sadje vseeno najbolj odgovarja v dopoldanskem času, sem se odločila, da bo sadje moja prva hrana zjutraj. Skupaj s sadjem imam v načrtu še vitaminske dodatke, ki sem jih pred kratkim kupila, da bodo lahko kvalitetni vitamini še takoj zjutraj oskrbeli telo. 

Po približno enem tednu, ko sem obvladala pripravo naravnega zajtrka, sem se odločila, da prevetrim večerjo. Se mi zdi vseeno polje pomembno, da ima telo bolj kvalitetno hrano zjutraj in zvečer pred spanje. Tisto, kar pojem za kosilo vseeno do večera izkoristim. Ker mi zvečer bolj odgovarja zelenjava, sem se odločila. Da bodo večerni kvalitetni vitamini, sestavljeni iz različne sveže zelenjave. Ali bodo to različne solate ali pa rahlo kuhane zelenjavne jedi, poleg beljakovinskih izdelkov.

Da sem zajtrk in večerjo skupaj osvojila, pa sem potrebovala kar kakšna dva tedna, saj sem bila po večerji zelo hitro lačna in nisem si upala spremeniti še kosila, ker me je le to nekako nasitilo do večera. Sem se pa vseeno zavedala, da moram tudi v ta del obroka čim prej vnesti spremembo, kjer bodo kvalitetni vitamini na dnevni ravni.

Vse skupaj je trajalo kar dober mesec, da sem vse osvojila in da mi kakšna nepričakovana in neobvladljiva lakota ne dela težav. Sedaj lahko rečem, da so kvalitetni vitamini v vsaj 80 % zadostni v moji dnevni prehrani, v povprečju lahko rečem, da kar 90 %, kar je več kot dovolj za uspešno vitaminsko dieto.