Akne so pogosta težava mladostnikov

Mladostnikom res ni lepo, če se pri njih pojavijo akne, kajti to je bolezen kože, ki je lahko videti precej grdo. Sama se zavedam, da so akne lahko velika težava in da je potrebno kožo pravilno zdraviti. 

Moj sin je prišel v ta leta, ko sem na žalost opazila, da ima akne in se ni hotel pogovarjati o tem. Zavedala sem se, da je to čisto nekaj normalnega, kajti mladostniki se pogosto izogibajo tem pogovorom, ker jim je nerodno. Tako sem skušala ob pravem času načeti temo o aknah, da bi mu pomagala. 

Videla sem, da mu ni vseeno, da ima akne, pogovarjati pa se o tem ni želel, ni hotel priznati, da ga akne motijo. Tako sem pogovor načela tolikokrat, da je le pristal, da greva do dermatologa. Ker ni hotel, da bi kdorkoli vedel, da je on obiskal dermatologa, sem to spoštovala in res nisem povedala nikomur, tudi drugim družinskim članom ne. Tako sva en dan šla skupaj do dermatologa in ko je dermatolog videl, da mu je nerodno, je mene prosil, če lahko počakam zunaj.

Seveda sem želela biti zraven, da bi lahko izvedela, kako bo pravilno negoval kožo, ampak po drugi strani, pa so akne njegova težava in prav je, da se pogovori sam.

Po končanem pregledu sem videla tisto iskrico sreče v očeh sina, da bodo akne končno njegova preteklost in kako zelo mu je pomenilo, da sva obiskala dermatologa. Kasneje sva šla se samo v lekarno, da je dobil vse za pravilno nego obraza in pravilna nega se je lahko začela.

Tako so bile akne kmalu preteklost, ne bom rekla prve dni, ampak že kar kmalu se je videla bistvena sprememba na njegovi koži. Najlepše pri vsem tem pa je to, da sem spet videla nasmeh na sinovem obrazu, ki ga že dolgo nisem, ker so ga akne tako bremenile, da se je poznalo na njegovi samozavesti.